Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené žemle

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55440x
Plnené žemle

Žemle plnené hustú syrové-tuniakovou náplňou, ak chcete nátierkou.

vytlačiť recept Plnené žemle
recept Plnené žemle sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky mletá sladká paprika
1 ks malé paradajka
5 - 6 ks olivy s papričky
1 konzerva tuniak vo vlastnej šťave
1 kelímok cotagge so smotanou
farebný korenie
1/2 kelímku nátierkové maslo
soľ

na ozdobu:

čerstvá zelenina

podľa potreby:

čerstvé žemle
plátkový tvrdý syr

Postup prípravy receptu

Základom náplne - pomazánky je syr cottage a tuniak vo vlastnej šťave, ktorého zlejeme. Paradajka umyjeme a rozkrojíme. Olivy bez kôstky (plnené papričky) nakrájame na naozaj drobné kúsky. V miske premiešame cottage, tuniakovou drť, vytlačíme šťavu z menšieho rajčiaka a prisypeme olivy. Vmiešame nátierkové maslo bez príchute a spojíme. Dochutíme mletou paprikou, soľou a farebným korením - najlepšie celé guličky, ale môže byť aj čerstvo drvený. Žemle rozkrojíme, ale nie úplne, a zmesí bohato naplníme. Plnené žemle doplníme čerstvou zeleninou. Nátierky možno servírovať iv mäkkom plátkové syra a pečivo přikusovat. Plnené žemle sú výbornou desiatou, studenú večerí či chuťovku.

Komentáre k receptu Plnené žemle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty