Plnené žemle
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 55440x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 ks | malé paradajka |
5 - 6 ks | olivy s papričky |
1 konzerva | tuniak vo vlastnej šťave |
1 kelímok | cotagge so smotanou |
farebný korenie | |
1/2 kelímku | nátierkové maslo |
soľ | |
na ozdobu: | |
čerstvá zelenina | |
podľa potreby: | |
čerstvé žemle | |
plátkový tvrdý syr |
Postup prípravy receptu
Základom náplne - pomazánky je syr cottage a tuniak vo vlastnej šťave, ktorého zlejeme. Paradajka umyjeme a rozkrojíme. Olivy bez kôstky (plnené papričky) nakrájame na naozaj drobné kúsky. V miske premiešame cottage, tuniakovou drť, vytlačíme šťavu z menšieho rajčiaka a prisypeme olivy. Vmiešame nátierkové maslo bez príchute a spojíme. Dochutíme mletou paprikou, soľou a farebným korením - najlepšie celé guličky, ale môže byť aj čerstvo drvený. Žemle rozkrojíme, ale nie úplne, a zmesí bohato naplníme. Plnené žemle doplníme čerstvou zeleninou. Nátierky možno servírovať iv mäkkom plátkové syra a pečivo přikusovat. Plnené žemle sú výbornou desiatou, studenú večerí či chuťovku.