Plnené zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 135395x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
oregáno | |
150 g | tvrdý syr |
soľ | |
6 ks | zemiaky (veľké) |
1 ks | cibula |
mletý korenie | |
2 lyžice | olej |
100 g | mäkký saláma |
Postup prípravy receptu
Zemiaky oškrabeme, opláchneme a pozdĺžne rozrežeme. Uprostred vydlabeme jamku a dáme na vymastený pekáč. Cibuľu olúpeme, jemne nasekáme, saláma nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozohrejeme olej, osmažíme na ňom cibuľku, pridáme salámu a nakoniec vmiešame rozšľahané vajcia. Okoreníme a osolíme. Zmesou naplníme zemiaky, posypeme strúhaným syrom a pečieme do zmäknutia zemiakov. Asi 20 minút na 200 ° C.