Plnené šunkové závitky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 9925x
Teplé šunkové závitky podávame treba s zemiaky ako hlavný chod, ale dajú sa použiť aj na oslavu ako studená chuťovka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 dkg | šunka |
na potření: | |
kremžská horčica | |
náplň: | |
soľ | |
6 ks | vajcia (L) |
2 lyžice | pažítka |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
hladká múka | |
strúhanka | |
vajcia |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme vaječinu. Vajcia rozklepneme do hlbšej panvice a za stáleho miešania necháme zatuhnout. Počas prípravy osolíme, bohato okoreníme a prisypeme čerstvú nasekanú pažítku, ak nemáme, použijeme sušenú. Podľa chuti môžeme pridať aj úplne nadrobno nakrájanú zelenú papriku. Vaječinu necháme vychladnúť. Plátky šunky natrieme horčicou, na každý dáme trochu zriedené vaječiny a zabalíme. Šunkové závitky zopneme špáradlami a nakoniec obalíme v trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka) rovnako ako rezeň. Plnené šunkové závitky opražíme zo všetkých strán dozlatista. Závitky podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Plnené šunkové závitky sa dajú podávať aj za studena ako chuťovka.