Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené slané rožteky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 97580x
Plnené slané rožteky

Malé rohlíčky plnené slaninou a nivou. Veľmi chutný doplnok k vínu a pivu. Môžeme ich tiež použiť ako prílohu k polievkam z masových vývarov.

vytlačiť recept Plnené slané rožteky
recept Plnené slané rožteky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

350 g hladká múka
250 ml smotana na šľahanie
250 g stužený tuk

na ozdobu:

sezamové semienka

na potření:

2 ks vajcia

náplň:

100 g anglická slanina
100 g niva

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Pripravíme si cesto. Preosiatu múku premiešame s roztrieštenou tukom a smotanou. Zo zmesi vypracujeme cesto, z ktorého vytvoríme guľu. Necháme vchladu odpočinúť najmenej 2 hodiny. Plátky chudé slaniny alebo bravčové šunky nakrájame na prúžky. Nivu nakrájame nadrobno. Vajcia so soľou rozšľaháme a neskôr použijeme na potláčanie. Guľu cestá rozdelíme na dve polovice. Z každej polovičky vyvaľkáme okrúhlu placku, ktorú rozdelíme na osem trojuholníkových dielov. Najširšiu časť každého dielu naplníme slaninou a syrom. Svín a vytvarujeme do rohlíčky. Potierame rozšľahanými vajcami a sypeme sezamovým semienkom. Plnené rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v stredne predhriatej rúre do zružoveniu. Slané plnené rožteky podávame ako chuťovku k vínu alebo pivu. Výborné sú aj ako príloha k čírym polievkovým vyvarujú.

Komentáre k receptu Plnené slané rožteky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty