Plnené rolky v cesnakovom cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58408x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
4 strúčiky | cesnak |
600 g | bravčová stehno |
200 g | kuracie prsia |
soľ | |
6 plátkov | syr na toasty |
6 plátkov | anglická slanina |
1 ks | hermelín |
1 ks | tvarůžkový syr |
cestíčko: | |
hladká múka | |
soľ | |
mlieko | |
3 ks | vajcia |
4 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Bravčové mäso nakrájame na šesť plátkov, naklepeme a osolíme z oboch strán. Papriku zbavíme semienok a odkrojíme z nej šesť pruhov. Hermelín a kuracie mäso, ktoré mierne naklepeme a osolíme, nakrájame na šesť kusov. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Pripravíme si cestíčko. Vajcia, mlieko, múku a cesnak so soľou vymiešame do hladkého cestíčku. Plátok bravčového mäsa potrieme cesnakom a tvarůžkovým syrom. Na to položíme plátok anglickej slaniny, plátok syra, naklepané kuracie mäso, kúsok hermelín a papriky. Zamotajú a spojíme špáradlami. Takto pripravíme všetky plátky, ktoré potom obaľujeme v cesnakovom cestíčku. Plnené rolky v cesnakovom cestíčku smažíme vo fritovacom hrnci alebo vo vyššej vrstve oleja, aby sa mäso dobre prosmažilo. Plnené rolky v cesnakovom cestíčku podávame so zemiakmi a čerstvou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.