Plnené pečené jahňa
- hlavné chody
- slovinská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 149727x
Recept na plnku a rady ako pripraviť jahňa na ražnenie tak, aby bolo skvelé.
(Recept sa páči celkom 3x)
2 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | biela veka |
korenie | |
jahňacie pečenie | |
6 ks | vajcia |
1 ks | diakona |
olej | |
rozmarín | |
vývar (mlieko) | |
majorana | |
petržlenová vňať | |
soľ | |
jahňacie pluc |
Postup prípravy receptu
Pľúca uvaríme v slanej vode a nakrájame na kocky. Veku namočíme v polievke alebo mlieku, zmiešame dohromady s pľúcami, pridáme majoránku a petržlenovú vňať, korenie a soľ, rozšľahané vajcia a nakrájaná pečeň ľahko premiešame. (Namiesto sendviča môžeme pridať napoly uvarené pšeno.)
Plnkou naplníme brušnú dutinu jahňaťa a zašijeme ju. Jahňa potrieme olejom s utlučeným rozmarínom, osolíme a pečieme na ražni alebo v peci.
Foto: Profimedia.cz
Komentáre k receptu Plnené pečené jahňa (2 komentáre)
-
Igor
29.March 2018 08:49
Vyskusam
-
milan
01.April 2011 16:09
idem to piect dufam že to bude dobré