Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené pečené jahňa

  • hlavné chody
  • slovinská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 149727x
Plnené pečené jahňa

Recept na plnku a rady ako pripraviť jahňa na ražnenie tak, aby bolo skvelé.

vytlačiť recept Plnené pečené jahňa
recept Plnené pečené jahňa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g biela veka
korenie
jahňacie pečenie
6 ks vajcia
1 ks diakona
olej
rozmarín
vývar (mlieko)
majorana
petržlenová vňať
soľ
jahňacie pluc

Postup prípravy receptu

Pľúca uvaríme v slanej vode a nakrájame na kocky. Veku namočíme v polievke alebo mlieku, zmiešame dohromady s pľúcami, pridáme majoránku a petržlenovú vňať, korenie a soľ, rozšľahané vajcia a nakrájaná pečeň ľahko premiešame. (Namiesto sendviča môžeme pridať napoly uvarené pšeno.)

Plnkou naplníme brušnú dutinu jahňaťa a zašijeme ju. Jahňa potrieme olejom s utlučeným rozmarínom, osolíme a pečieme na ražni alebo v peci.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Plnené pečené jahňa (2 komentáre)

  • Igor 29.March 2018 08:49

    Vyskusam

  • milan 01.April 2011 16:09

    idem to piect dufam že to bude dobré

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty