Plnené paradajky
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 24332x
Rýchly recept na plnená paradajky, ktorá podávame ako predjedlo alebo ľahkú zdravú večeru.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 konzervy | sardinky |
mleté čierne korenie | |
4 ks | veľká keříčková paradajky |
1 lyžička | majonéza |
2 kelímky | Lučina línie |
soľ | |
na ozdobu: | |
zelený šalát |
Postup prípravy receptu
Mäsitá paradajky umyjeme a jednu štvrtinu so stopkou odkrojíme. Bude nám slúžiť ako klobúčik. Dužinu vydlabeme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Olejovky necháme odkvapkať. V mise premiešame lúkach, dužinu z paradajok, majonézu, cesnak a olejovky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Krém necháme asi 10 minút rozležet v chlade. Krémom naplníme vydlabaný paradajky, prikryjeme je klobúčikom a podávame na listoch čerstvého šalátu. Výborne chutia s celozrnným pečivom.