Plnené papriky v červenej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 132018x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | cukor |
50 g | maslo |
5 guličiek | nové korenie |
2 plechovky | paradajkový pretlak |
soľ | |
2 ks | cibula |
1-2 lyžičiek | citrónová šťava |
korenie do mletých mas | |
strúhanka | |
2 lyžice | hladká múka |
4 - 5 ks | paprika |
1 ks | vajcia |
2 ks | bobkový list |
250 g | mleté mäso |
2 strúčiky | cesnak |
majorana | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Papriky zrežeme, zbavíme jadrovníkov, umyjeme a necháme uschnúť. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Mleté mäso zmiešame s vajcom, korením, soľou, trochou strúhanky, majoránkou, korením do mletých mas a prelisovaným cesnakom. Touto zmesou opatrne plníme paprika. Po naplnení zesklovatíme v hrnci na masle cibuľu, potom pridáme múku a pripravíme zápražku, ktorú osmažíme dozlatista. Vmiešame pyré a zalejeme vodou. Chvíľu povaríme, pridáme korenie, soľ, cukor a citrónovú šťavu. Povaríme štvrť hodiny, potom omáčku precedíme, aby bola hladká. Hotovú omáčku podľa potreby a chuti dosladíme alebo dokyselíme, osolíme, vložíme pripravené papriky a za občasného miešania varíme 45 minút. Plnené papriky s červenou omáčkou servírujeme s cestovinami.