Plnené papriky s paradajkovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 89226x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 - 10 ks | paprika |
náplň: | |
2 lyžice | varená ryža |
2 ks | paprika |
3 - 4 ks | vajcia |
500 g | mleté mäso |
soľ | |
omáčka: | |
1 ks | smotana na šľahanie |
1 plátok | maslo |
2 lyžice | cukor |
2 - 3 konzerv | paradajkový pretlak |
hotová zápražka | |
300 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme náplň. V mise zmiešame mleté mäso, 2 na kocky nakrájané papriky, soľ, korenie, ryžu a vajcia. Touto zmesou naplníme papriky a priklopíme je odrezanú stopkou. Plnené papriky vložíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Dáme do rúry a pečieme asi na 150 - 180 ° C, kým papriky nezmäknú a mäsová náplň nebude hotová. Posledných 15 minút pečenia, papriky odklopíte. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Do hrnca vložíme maslo. Až sa rozohreje, pridáme cukor a zamiešame. Ako zmes zhnedne, pridáme paradajkové pyré a vodu. Priklopíme pokrievkou a necháme variť. Keď sa omáčka varí, rozděláme si zápražku a lejeme do hrnca za stáleho miešania. Rajskú omáčku opäť necháme prejsť varom. Ku koncu pridáme smotanu a povaríme. Plnené papriky podávame s paradajkovou omáčkou a prílohou podľa chuti. Vhodné sú žemľové knedle, ryža alebo cestoviny.