Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené papriky cestovinami a tuniakom

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131145x
Plnené papriky cestovinami a tuniakom

Ľahká a nápaditá večera či obed. S vynechaním tuniaka vhodné aj pre vegetariánov.

vytlačiť recept Plnené papriky cestovinami a tuniakom
recept Plnené papriky cestovinami a tuniakom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

vývar
4 ks zelená paprika
soľ
petržlen

náplň:

1 konzerva tuniak v olivovom oleji
200 g paradajka
2 strúčiky cesnak
1 lyžička oregano
1 ks cibula
mleté čierne korenie
150-200 g špagety
50 g zelené olivy

Postup prípravy receptu

V osolenej vode uvaríme špagety. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Paradajky sparíme, schladíte, olúpeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky a tuniaka is nálevom. Dochutíme soľou, korením a oreganom a dusíme do zhustnutia. Nakoniec vmiešame pokrájané olivy a nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku zamiešame s uvarenými a pokrájanými špagetami. Papriky zrežeme, zbavíme zvyškov po jadrovníkov, kôstok, umyjeme a dôkladne osušíme. Potom je plníme pripravenou zmesou. Papriky skladáme do olejom vymastenej zapekacej misky. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou v rúre dusíme domäkka. Dávame pozor, nech papriky zbytočne nerozvaříme, mali by zostať chrumkavé.

Komentáre k receptu Plnené papriky cestovinami a tuniakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty