Plnené omelety
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 132224x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cestíčko: | |
2,5 hrnku | mlieko |
1 kelímok | kyslá smotana |
strúhaný muškátový oriešok | |
3 ks | vajcia |
150 g | polohrubá múka |
1 lyžica | bylinky |
náplň: | |
1 svazeček | ligurček |
2 ks | čili paprička |
1 ks | zelená paprika |
1 pohár | červené víno |
1/2 misky | sterilizovaná kukurica |
2 ks | cibula |
3 ks | paradajka |
1/2 misky | sterilizované fazuľové struky |
250 g | bravčová stehno |
3 lyžice | kečup |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Vajcia, mlieko, smotanu, bylinky a štipku strúhaného orieška zmiešame a osolíme. Postupne zašleháváme múku a vymiešame hladké cestíčko. Z neho smažíme na oleji omelety. Pripravíme si náplň. Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na tenké pol kolieska, papriku a paradajky na prúžky. Mäso očistíme a nakrájame na rezance. V panvici rozohrejeme olej a osmažíme v ňom cibuľu, ktorá urobí prúžky. Pridáme mäso a restujeme, až mäso pustí šťavu. Potom vsypeme paradajky s paprikou, krátko podusíme a pridáme fazuľu, kukuricu, bylinky, soľ, korenie a chilli papričky podľa chuti. Zmes krátko osmažíme, podlejeme vínom, pridáme kečup, premiešame a dusíme domäkka. Na polovicu omelety rozložíme časť náplne, preložíme a plnené omelety môžeme podávať.