Plnené mleté bifteky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 92084x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mleté mäso |
20 g | maslo |
4 plátky | tučný syr |
150 g | anglická slanina |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
zelenina | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
voda | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso si v mise premiešame so soľou, korením a dvomi lyžicami vody. Z pripravenej hmoty tvoríme pomoučněnýma rukami osem tenkých placiek. Štyria z nich si rozložíme, poukladáme plátky libovější slaniny, plátkom syra a opäť slaniny. Všetko priklopíme zvyšnými placičky a dobre pritlačíme, aby syr pri opekaní nevytekal. Na rozpálenom oleji smažíme plnené bifteky z oboch strán podľa chuti. Na druhej panvici si na masle vymiešame vajíčka do strednej tuhosti. Plnené mleté bifteky servírujeme pokladní miešanými vajciami a so zeleninou.