Plnené mini trubičky
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 55165x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | lístkové cesto |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
100 g | maslo |
1 ks | stužovače šľahačky |
250 g | mäkký tvaroh |
500 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
cukor | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto pomoučníme a vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame na prúžky cca 1,5 cm široké. Prúžky namotáváme na kovové trubičky (formičky), poskladáme na plech, potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry dozlata. Upečené trubičky vychladíme a potom zložíme z formičiek. Uvaríme si klasický puding a osladíme ho, ešte za tepla do neho vmiešame tvaroh a necháme vychladiť. Smotanu ušľaháme so stužovačom do tuha. Do vychladené pudingovej hmoty všleháme zmäknuté maslo a vyšľahanú šľahačku. Krém pomôcť cukrárskeho vrecka naplníme do pripravených trubičiek, tak aby boli naplnené z oboch strán. Potom už len mini plnené trubičky pocukrujeme a podávame.