Plnené listkové štvorčeky
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 52857x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | babicka lístkové cesto |
krém: | |
50 ml | vaječný likér |
100 g | maslo |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
250 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
jahody | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
200 g | jahody |
Postup prípravy receptu
Cesto rozvaľkáme na plát 3 - 4 mm silný, ktorý rozkrájame rádýlkem na 24 štvorcov, asi 5x5 cm. Dvanásť štvorcov rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Do zvyšných štvorcov vykrojíme stred (3x3), alebo formičkou vypichnem koliesko a vykrojený obvod položíme na potretie štvorec. Celý povrch ešte potrieme vajíčkom av predhriatej rúre pečieme asi 20 minút na 200 ° C. Vykrojené kolieska môžeme posypaat cukrom a upiecť zvlášť, ako sušienky. Z mlieka, likéru, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Studený puding rozmixujeme a vmiešame rozpustené maslo. Vychladnuté štvorčeky v stredu opatrne promáčkneme a naplníme nadrobno nakrájanými jahodami. Krémom naplníme cukrársky sáčok a do stredu štvorcov nastrekne špičku. Krém ešte ozdobíme celú jahodu a podávame. Pudingový prášok môže byť aj banánový a štvorčeky plnené aj zdobené banány; prípadne aj iné kombinácie.