Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené baklažány

  • chuťovky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 152154x
Plnené baklažány

Jednoduché baklažánová jednohubky naplnené syrom, paradajkami a bazalkou.

vytlačiť recept Plnené baklažány
recept Plnené baklažány sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g baklažán
soľ
80 g parmezán
mleté čierne korenie
bazalka
300 g mozzarella
200 g cherry paradajka
olivový olej

Postup prípravy receptu

Baklažány umyjeme a škrabkou olúpeme tak, aby nám na nich vznikli striedajúce sa biele a fialové pruhy. Baklažány potom nakrájame na kúsky o šírke asi 3 centimetre a vydlabeme ich tak, aby sme mali mištičky. Vnútorné plochy mištičiek osolíme, vytrieme olivovým olejom a skladáme na plech. Rúru vyhrejeme na 200 ° C a baklažány v nej pečieme asi 15 minút.

Parmezán nastrúhame a mozzarellu nakrájame na kúsky. Paradajky nakrájame na polovičky, prípadne na štvrtiny. Syry a paradajky vložíme do misy. Bazalku umyjeme, osušíme a lístočky oberieme. Tiež je pridáme do misy k syrom, všetko zmiešame, pokvapkáme olivovým olejom a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Predpečené baklažány naplníme syrom s paradajkami a bazalkou a znovu dáme zapiecť na 5 - 7 minút.

Podávame teplé.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Plnené baklažány (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty