Plnené koláčiky s cmarom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24849x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | cmar |
1 balíček | vanilkový cukor |
100 g | cukor |
2 lyžičky | kypriaci prášok |
100 g | maslo |
250 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
1 kelímok | grécky jogurt alebo kyslá smotana |
ríbezľový džem |
Postup prípravy receptu
Múku preosejeme, premiešame s kypriacim práškom a oboma cukry. Doprostred urobíme jamku, dokola rozdrobíme zmäknuté maslo. Do stredu dáme mlieko a rozbijeme vajce. Prepracujeme na hladké cesto, ktoré necháme asi 15 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme placku 2,5 cm vysokú a vykrojíme kolieska s priemerom asi 5 cm. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme cmarom a zaprášime ľahko múkou. Upečieme v rúre predhriatej na 220 ° C do ružova. To trvá približne 15 - 20 minút. Ešte teplé koláčiky pozdĺžne rozkrojíme. Prechladnuté plníme dobrým pikantným džemom, jogurtom alebo kyslou smotanou. Plnené koláčiky s cmarom podávame ako múčnik ku káve alebo čaji. Môžeme ich pripraviť miesto lievancov ik večeru. Koláčiky sú určené na rýchlu spotrebu. Druhý deň nie sú síce zlé, ale najlepšie chutia čerstvé.