Plnené knedle údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 139345x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
2 ks | cibuľa (väčšia) |
300 g | údené mäso |
200 g | údená slanina |
1,5 kg | zemiakové cesto na knedle |
soľ |
Postup prípravy receptu
Údené mäso a slaninu nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Na panvici vyškvaříme slaninu, prisypeme cibuľu a údené mäso. Zmes zľahka orestujeme, podľa chuti okoreníme a osolíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmesou plníme zemiakové cesto, ktoré sme si vyváleli na plát a narezali na štvorčeky. Tvoríme knedličky, ktoré v osolenej vode varíme asi 20 minút. Servírujeme najlepšie s kapustou a sypané osmahlou cibuľkou.