Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené kelové závitky

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66320x
Plnené kelové závitky

Kel (kapusta) plnená mäsovej-ryžovú zmesí - töltöt káposzta.

vytlačiť recept Plnené kelové závitky
recept Plnené kelové závitky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g údené bravčové rebierko
3 lyžice hladká múka
2 lyžice lahôdková mletá paprika
50 g varená ryža
1 ks cibula
1 kg kyslá kapusta
8 ks kyslej kapustné listy
60 g tuk
500 g mleté bravčové mäso
3 lyžice kečup

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

príloha:

300 g kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Z údených rebier uvaríme vývar. Kyslá kapusta prepláchneme tečúcou studenou vodou. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Ryžu, mäso, polovicu cibule, soľ a korenie premiešame s trochou tuku. Zo zelných listov vyrežeme tuhá rebrá alebo je plocho rozklepat. Na každý list dáme trochu mäsovej zmesi, pevne ho zviniete a konca založíme. Zvyšnú cibuľu necháme zosklovatieť na malom množstve tuku a dáme na ňu polovicu kapusty. Na neho rozložíme závitky a pokryjeme zvyšným kapustou. Zalejeme vývarom z rebier tak, aby bolo všetko kapusta pokryté, navrch pridáme 3 lyžice kečupu a pri nízkej teplote (3 - 4) varíme asi hodinu. Zo zvyšného tuku, múky a papriky pripravíme zápražku a zahustíme ňou kapusta. Závitky najprv vyberieme a po koncentrovaní opäť vrátime do rajnice. Potom kapusta ešte asi 10 minút varíme. Závitky servírujeme horúce a podávame k nim kyslú smotanu.

Komentáre k receptu Plnené kelové závitky (1 komentár)

  • lubo41 07.April 2013 17:28

    ja idem robit zavitky zo zabijackovej kase s pikant cervenou omackou,priloha zemiaky+oprazena cibula+maslo/ne promichat, jen protrepat :-)/, ale toto vase je dobre uz, len ked to citam...

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty