Plnené kelové závitky
- hlavné chody
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 66320x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | údené bravčové rebierko |
3 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | lahôdková mletá paprika |
50 g | varená ryža |
1 ks | cibula |
1 kg | kyslá kapusta |
8 ks | kyslej kapustné listy |
60 g | tuk |
500 g | mleté bravčové mäso |
3 lyžice | kečup |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
príloha: | |
300 g | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Z údených rebier uvaríme vývar. Kyslá kapusta prepláchneme tečúcou studenou vodou. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Ryžu, mäso, polovicu cibule, soľ a korenie premiešame s trochou tuku. Zo zelných listov vyrežeme tuhá rebrá alebo je plocho rozklepat. Na každý list dáme trochu mäsovej zmesi, pevne ho zviniete a konca založíme. Zvyšnú cibuľu necháme zosklovatieť na malom množstve tuku a dáme na ňu polovicu kapusty. Na neho rozložíme závitky a pokryjeme zvyšným kapustou. Zalejeme vývarom z rebier tak, aby bolo všetko kapusta pokryté, navrch pridáme 3 lyžice kečupu a pri nízkej teplote (3 - 4) varíme asi hodinu. Zo zvyšného tuku, múky a papriky pripravíme zápražku a zahustíme ňou kapusta. Závitky najprv vyberieme a po koncentrovaní opäť vrátime do rajnice. Potom kapusta ešte asi 10 minút varíme. Závitky servírujeme horúce a podávame k nim kyslú smotanu.
Komentáre k receptu Plnené kelové závitky (1 komentár)
-
lubo41
07.April 2013 17:28
ja idem robit zavitky zo zabijackovej kase s pikant cervenou omackou,priloha zemiaky+oprazena cibula+maslo/ne promichat, jen protrepat :-)/, ale toto vase je dobre uz, len ked to citam...