Plnené kapie
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 21535x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie na mleté mäso | |
6 ks | paprika kapie |
náplň: | |
1 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
1 ks | cibula |
1 ks | rožok |
soľ | |
300 g | mleté mäso (hovädzie, bravčové) |
omáčka: | |
1 ks | cibula |
2 - 3 konzerv | paradajkový pretlak |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kapie dôkladne umyjeme, odrežeme im vršok a očistíme od semienok. Mleté mäso premiešame s rožkom, ktorý sme zvlhčili mliekom, s vajcom, korením, nadrobno nakrájanou cibuľou a soľou. Touto zmesou plníme kapie. Na tuku osmažíme nasekanú cibuľu. Do zapekacej misy pokladáme papriky, na to osmaženej cibuľu, paradajkový pretlak a korenie. Plnené kapie pečieme asi 45 minút. Plnené kapie podávame s cestovinami alebo houskovým knedľou.