Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené copy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25919x
Plnené copy

Ak už vás omrzelo piecť tradičné kysnuté koláče alebo buchty, skúste tento vrkoč. Určite nesklame.

vytlačiť recept Plnené copy
recept Plnené copy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1/4 balíčku čerstvé kvasnice
1 ks žĺtok
500 g hladká múka
150 g hera
250 ml mlieko
1 štipka soľ
citrónová kôra
100 g cukor krupica

na potření:

vajcia

náplň:

rum
100 g cukor múčka
500 ml mlieko
250 g mletý mak
2 hrste perník na strúhanie
Škorica

Postup prípravy receptu

Do pekárne dáme suroviny v tomto poradí - mlieko, Heru, žĺtok, múku, citrónovú kôru zamiešame do múky, soľ dáme do rohu (nesmie sa dostať ku kvasniciam) na múku rozpráším cukor a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program cesto a necháme dôjsť do konca. Väčšinou nechám kysnúť ešte ďalšie polhodinu, ale nie je nutné. Medzitým si pripravíme náplň. Mak nasypeme do variaceho sa mlieka a udusíme, stále miešame. Po zhustnutia odstavíme z platne a pridáme cukor, perník a prípadne škoricu alebo rum. Mak mi neostal na všetky copy, tak som dala lekvár. Cesto rozdelíme na polovicu a ešte na tri diely. Každý diel rozvaľkáme, natrieme plnkou a zrolujeme ako roládu. Z takýchto troch cípov zapletú vrkoč. Nakoniec budeme mať 2 veľké copy, ktoré necháme na plechu asi tak 30 minút kysnúť. Copy pomažte vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pečieme na 170 ° C dozlatista. Pre istotu skontrolujeme ešte špajlí.

Komentáre k receptu Plnené copy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty