Plnené chlebové bochníky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 65018x
Chlebové bochníky plnené mäsovou náplňou. Ako pohostenie krájame na plátky a zdobíme zeleninou alebo kyslou uhorkou. Podávame studené.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | morčacie mleté mäso |
2 lyžice | Solamyl |
1 ks | pór menšie |
3 ks | šampiňóny |
olej, korenie | |
1 ks | kyslá uhorka |
520 g | chlieb vícezrný v prášku |
1 ks | vajcia |
2 ks | vňaťovú cibuľka jarná |
1 ks | červená paprika |
Postup prípravy receptu
Chlebové cesto pripravíme podľa návodu na obale. Počas kysnutia, pripravíme ostatné ingrediencie. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na kúsky a podusíme na malom množstve oleja. Pór a cibuľku očistíme a nakrájame najemno. Mäsová náplň: V mise zmiešame rozmrazené morčacie mäso s vajcom, cibuľou, pórom, podušenými šampiňóny a solamylom. Premiesime ručne. Nesolíme. Mäso je už solené, ale podľa chuti môžeme připepřit. Vykysnuté chlebové cesto na doske doske premiesime a rozdelíme ho asi na 10 ks rovnakých dielikov. Každý dielik plníme mäsovou zmesou a tvoríme bochníky, ktoré kladieme na pomastené plech. Necháme ešte 30 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Bochníky potrieme vodou a pečieme rovnomerne pri 180 stupňoch do ružova. Vychladnuté chlebové bochníky podávame nakrájané na plátky, zdobíme paprikou alebo kyslou uhorkou.