Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené chlebové bochníky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65018x
Plnené chlebové bochníky

Chlebové bochníky plnené mäsovou náplňou. Ako pohostenie krájame na plátky a zdobíme zeleninou alebo kyslou uhorkou. Podávame studené.

vytlačiť recept Plnené chlebové bochníky
recept Plnené chlebové bochníky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g morčacie mleté mäso
2 lyžice Solamyl
1 ks pór menšie
3 ks šampiňóny
olej, korenie
1 ks kyslá uhorka
520 g chlieb vícezrný v prášku
1 ks vajcia
2 ks vňaťovú cibuľka jarná
1 ks červená paprika

Postup prípravy receptu

Chlebové cesto pripravíme podľa návodu na obale. Počas kysnutia, pripravíme ostatné ingrediencie. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na kúsky a podusíme na malom množstve oleja. Pór a cibuľku očistíme a nakrájame najemno. Mäsová náplň: V mise zmiešame rozmrazené morčacie mäso s vajcom, cibuľou, pórom, podušenými šampiňóny a solamylom. Premiesime ručne. Nesolíme. Mäso je už solené, ale podľa chuti môžeme připepřit. Vykysnuté chlebové cesto na doske doske premiesime a rozdelíme ho asi na 10 ks rovnakých dielikov. Každý dielik plníme mäsovou zmesou a tvoríme bochníky, ktoré kladieme na pomastené plech. Necháme ešte 30 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Bochníky potrieme vodou a pečieme rovnomerne pri 180 stupňoch do ružova. Vychladnuté chlebové bochníky podávame nakrájané na plátky, zdobíme paprikou alebo kyslou uhorkou.

Komentáre k receptu Plnené chlebové bochníky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty