Plnené čevabčiči
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 27549x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
0,5 kg | chudé hovädzie mäso |
1 lyžička | majorana |
0,5 lyžičky | mletý korenie |
1 lyžička | soľ |
0,5 kg | chudé bôčik |
2 - 3 ks | rožok |
5 strúčikov | cesnak |
podľa potreby: | |
vajcia natvrdo | |
mlieko |
Postup prípravy receptu
Rožky pokrájame na kostečky a namočíme v mlieku. Mletá mäsa, vajcia a rožky zmiešame a pridáme koreniny. Natvrdo uvarené vajcia zbavíme škrupiny, rozštvrtíme a každú štvrťku vajíčka zabalíme do mäsovej zmesi. Vzniknuté čevapčiči obalíme v strúhanke a na troške oleji pečieme v rúre, občas podlejeme vodou. Plnené čevapčiči pečieme na 200 ° C do doby, než sa vypečie kôrka. Plnené čevapčiči podávame so zemiakmi.