Plnené bravčové vrecká
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 22899x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hladká múka |
4 lyžice | maslo |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
120 g | anglická slanina |
800 g | bravčová pečeň |
4 lyžice | olej |
náplň: | |
100 g | šunka |
150 g | šampiňóny |
maslo | |
1 ks | pór |
Postup prípravy receptu
Bravčovú pečienku nakrájame na plátky taky, aby sme ich potom mohli naplniť. Plátky osolíme a okoreníme. Pór nakrájame na kolieska, šampiňóny nakrájame na malé kúsky a orestujeme na panvici s maslom. Mäso vyložíme šunkou, naplníme pórom so šampiňónmi a všetko špáradlom uzavrieme. Potom mäso opečieme na panvici zo všetkých strán domäkka. Do výpeku z mäsa dáme múku a všetko zjemníme zvyškom masla. Všetko dôkladne premiešame a prehrejeme 10 minút. Slaninu opečieme a obalíme jej Bravčovú kapsu. Plnené bravčové vrecká servírujeme na tanieri so zemiakmi. Môžeme pridať aj dusenú mrkvu.