Plnené bravčové stehno
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 130597x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
900 g | bravčová stehno |
2 ks | jablko |
2 lyžice | olej |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
2 ks | cibula |
2 ks | červená cibuľa |
2 lyžice | maslo |
plnka: | |
100 g | syr |
1 lyžica | sadlo |
6 ks | křížaly |
200 g | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno umyjeme, osušíme a rozrežeme tak, že vytvoríme kapsu. Z vonku i zvnútra ju nasolíme a okoreníme. Cibuľa olúpeme. Jednu červenú a klasickú nasekáme najemno, zostávajúce dve nakrájame na mesiačiky. Slaninu nakrájame na kocky, křížaly pokrájame na kúsky. Syr nastrúhame. Na masti zesklovatíme jemne usekanou cibuľu, pridáme slaninu, křížaly a rýchlo opečieme. Odstavíme, necháme vychladnúť a premiešame so syrom. Křížalovou hmotou naplníme pripravenou kapsu. Zopneme špikovacími ihlami. Olej a maslo rozohrejeme a stehno na tuku zo všetkých strán opečieme. Preložíme ju do pekáča, vrátane výpeku, obložíme mesiačikmi cibuľa, osminky olúpaných a tane zbavených jabĺk a dáme do predhriatej rúry na 180 ° C piecť. Pečieme približne 30 minút na malom množstve vody, potom veľa podlejeme a dopekáme ešte 40 minút za občasného prelievania. Upečenú plnené Bravčovú stehno vyberieme, nakrájame na plátky a podávame s ryžou. Jablká s cibuľou a výpekom umixujeme a servírujeme samostatne v omáčniky.