Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnené bravčové stehno

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128437x
Plnené bravčové stehno

Bravčová stehno plnená zmesou z křížal, slaniny a červenej cibule.

vytlačiť recept Plnené bravčové stehno
recept Plnené bravčové stehno sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

900 g bravčová stehno
2 ks jablko
2 lyžice olej
mleté čierne korenie
soľ
2 ks cibula
2 ks červená cibuľa
2 lyžice maslo

plnka:

100 g syr
1 lyžica sadlo
6 ks křížaly
200 g anglická slanina

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno umyjeme, osušíme a rozrežeme tak, že vytvoríme kapsu. Z vonku i zvnútra ju nasolíme a okoreníme. Cibuľa olúpeme. Jednu červenú a klasickú nasekáme najemno, zostávajúce dve nakrájame na mesiačiky. Slaninu nakrájame na kocky, křížaly pokrájame na kúsky. Syr nastrúhame. Na masti zesklovatíme jemne usekanou cibuľu, pridáme slaninu, křížaly a rýchlo opečieme. Odstavíme, necháme vychladnúť a premiešame so syrom. Křížalovou hmotou naplníme pripravenou kapsu. Zopneme špikovacími ihlami. Olej a maslo rozohrejeme a stehno na tuku zo všetkých strán opečieme. Preložíme ju do pekáča, vrátane výpeku, obložíme mesiačikmi cibuľa, osminky olúpaných a tane zbavených jabĺk a dáme do predhriatej rúry na 180 ° C piecť. Pečieme približne 30 minút na malom množstve vody, potom veľa podlejeme a dopekáme ešte 40 minút za občasného prelievania. Upečenú plnené Bravčovú stehno vyberieme, nakrájame na plátky a podávame s ryžou. Jablká s cibuľou a výpekom umixujeme a servírujeme samostatne v omáčniky.

Komentáre k receptu Plnené bravčové stehno (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty