Plnené bravčové rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 15966x
Vyprážané bravčové rezne plnené zmesou šunky s taveným syrom a bylinkami.
Recept na 3 porcie.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 plátky | bravčová stehno |
na potření: | |
sardelová pasta | |
náplň: | |
1 lyžička | čerstvý petržlen |
100 g | šunka |
50 g | tavený smotanový syr |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
trojobal: | |
vajcia | |
hladká múka | |
strúhaná žemľa |
Postup prípravy receptu
Bravčové plátky zo stehna očistíme a tenko rozklepat. Náplň: Šunku veľmi jemne nakrájame na kocky a rozotrieme s taveným syrom a jemne usekanou petržlenom. Plátky mäsa jemne osolíme, okoreníme az jednej strany tenko potrieme sardelovou pastou. Na jednu polovicu potreté strany dáme náplň, ktorú prekryjeme druhou polovicou plátku a všetko pevne spojíme špáradlami. Takto naplnené mäso obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista. Plnené bravčové rezne podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.