Plnená roláda z mletého mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 67313x
Deň vopred pripravené mäso, plnené horčicou, šunkou a syrom. Pokrm obložíme dusenou zeleninou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mleté morčacie mäso |
2 lyžice | soľ |
500 g | mleté bravčové mäso |
100 ml | mlieko |
1 lyžička | mletý korenie |
1 lyžička | bazalka |
1 lyžička | tymián |
na potření: | |
250 g | kyslá smotana |
náplň: | |
120 g | bravčová šunka |
120 g | syr (40%) |
120 g | pikantná horčica |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
voda | |
príloha: | |
2 lyžice | maslo |
200 g | mrazená mrkva |
soľ | |
200 g | mrazený hrášok |
Podravka |
Postup prípravy receptu
Obidva druhy mletého mäsa zmiešame, osolíme, ochutíme korením aj bylinkami, prilejeme mlieko a premiešame. Prikryjeme a necháme cez noc v chladničke patriť. Na pracovnú dosku rozložíme utierku a na ňu dáme alobal alebo potravinársku fóliu do tvaru obdĺžnika. Masovú zmes rovnomerne rozotrieme a povrch uhladíme. Plát potrieme horčicou (dijonská) a na ňu rozložíme plátky šunky a syra. Mäso pomocou utierky smotáme, pričom nesmieme alobal alebo fóliu zabudnúť odstrániť. Roládu vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, potrieme časťou smotany a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 - 50 minút na 180 ° C. Počas pečenia roládu prelievame aj podlievame vodou a potierame smotanou. Zeleninu necháme rozmraziť a potom ju orestujeme na rozpálenom masle. Ochutíme Podravku a podľa chuti prisolíme. Plnenú roládu z mletého mäsa nakrájame na plátky a servírujeme obloženú dusenú mrkiev aj hráškom. Vhodnou prílohou sú zemiaky. Chutí aj studená na krajíčku chleba.