Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená roláda z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 67313x
Plnená roláda z mletého mäsa

Deň vopred pripravené mäso, plnené horčicou, šunkou a syrom. Pokrm obložíme dusenou zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Plnená roláda z mletého mäsa
recept Plnená roláda z mletého mäsa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mleté morčacie mäso
2 lyžice soľ
500 g mleté bravčové mäso
100 ml mlieko
1 lyžička mletý korenie
1 lyžička bazalka
1 lyžička tymián

na potření:

250 g kyslá smotana

náplň:

120 g bravčová šunka
120 g syr (40%)
120 g pikantná horčica

podľa potreby:

olej na vymastenie
voda

príloha:

2 lyžice maslo
200 g mrazená mrkva
soľ
200 g mrazený hrášok
Podravka

Postup prípravy receptu

Obidva druhy mletého mäsa zmiešame, osolíme, ochutíme korením aj bylinkami, prilejeme mlieko a premiešame. Prikryjeme a necháme cez noc v chladničke patriť. Na pracovnú dosku rozložíme utierku a na ňu dáme alobal alebo potravinársku fóliu do tvaru obdĺžnika. Masovú zmes rovnomerne rozotrieme a povrch uhladíme. Plát potrieme horčicou (dijonská) a na ňu rozložíme plátky šunky a syra. Mäso pomocou utierky smotáme, pričom nesmieme alobal alebo fóliu zabudnúť odstrániť. Roládu vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, potrieme časťou smotany a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 - 50 minút na 180 ° C. Počas pečenia roládu prelievame aj podlievame vodou a potierame smotanou. Zeleninu necháme rozmraziť a potom ju orestujeme na rozpálenom masle. Ochutíme Podravku a podľa chuti prisolíme. Plnenú roládu z mletého mäsa nakrájame na plátky a servírujeme obloženú dusenú mrkiev aj hráškom. Vhodnou prílohou sú zemiaky. Chutí aj studená na krajíčku chleba.

Komentáre k receptu Plnená roláda z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty