Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 60851x
Morčacie prsia plnená mletým mäsom a zapečená v lístkovom ceste. Roládu podávame s varenými zemiakmi a zeleninou. Vhodným doplnkom je dusený špenát.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sezamové semienka | |
800 g | morčacie prsia vcelku |
500 g | lístkové cesto |
marináda: | |
1/2 dl | olej |
2 kelímky | jogurt |
2 strúčiky | cesnak |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
plnka: | |
500 g | mrazené mleté morčacie mäso |
100 g | parmezán |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Morčacie mäso umyjeme, osušíme, pozdĺžne rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtovej marinády. Marináda: Cesnak ošúpeme a vymiešame so soľou a korením. Vmiešame do jogurtu. Plnka: Mleté morčacie mäso necháme rozmraziť a zmiešame s vajcom a strúhaným syrom. Nesolíme. Mäso už býva osolenej. Necháme odležať v chlade. Morčacie prso vyberieme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potrieme rovnomerne plnkou a pomocou alobalu zrolujeme. Konce alobalu uzavrieme a vložíme do horúcej rúry na 20 minút. Potom odstránime alobal a roládu necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a zabalíme do neho vychladnutú roládu. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkom. Upečieme v horúcej rúre do zružoveniu. Plnenú morčacie roládu v lístkovom ceste podávame s varenými zemiakmi, zeleninou alebo duseným špenátom. Studenú morčacie roládu môžeme podávať aj ako predjedlo. Zdobíme olivami a zeleninou.