Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59305x
Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste

Morčacie prsia plnená mletým mäsom a zapečená v lístkovom ceste. Roládu podávame s varenými zemiakmi a zeleninou. Vhodným doplnkom je dusený špenát.

vytlačiť recept Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste
recept Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g morčacie prsia vcelku
500 g lístkové cesto
sezamové semienka

marináda:

1/2 dl olej
2 kelímky jogurt
2 strúčiky cesnak

na potření:

1 ks vajcia

plnka:

500 g mrazené mleté morčacie mäso
100 g parmezán
1 ks vajcia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Morčacie mäso umyjeme, osušíme, pozdĺžne rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtovej marinády. Marináda: Cesnak ošúpeme a vymiešame so soľou a korením. Vmiešame do jogurtu. Plnka: Mleté morčacie mäso necháme rozmraziť a zmiešame s vajcom a strúhaným syrom. Nesolíme. Mäso už býva osolenej. Necháme odležať v chlade. Morčacie prso vyberieme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potrieme rovnomerne plnkou a pomocou alobalu zrolujeme. Konce alobalu uzavrieme a vložíme do horúcej rúry na 20 minút. Potom odstránime alobal a roládu necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a zabalíme do neho vychladnutú roládu. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkom. Upečieme v horúcej rúre do zružoveniu. Plnenú morčacie roládu v lístkovom ceste podávame s varenými zemiakmi, zeleninou alebo duseným špenátom. Studenú morčacie roládu môžeme podávať aj ako predjedlo. Zdobíme olivami a zeleninou.

Komentáre k receptu Plnená morčacia roláda v lístkovom ceste (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty