Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená kuracia bageta

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27539x
Plnená kuracia bageta

Bagetu, plnenú vajíčková nátierkou, slaninou, kurčaťom a zeleninou, môžeme podávať ako výdatné raňajky alebo desiatu.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Plnená kuracia bageta
recept Plnená kuracia bageta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vajcia
2 lyžice usekaná cibuľová vňať
1 ks kuracie prsia
1 ks srdiečka šalátu
6 ks baby paradajky
4 lyžice majonéza
2 ks stredné bageta
60 g anglická slanina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
mleté chilli korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Vajcia uvaríme natvrdo. Vychladnutá olúpeme a nastrúhame nahrubo. Osolíme, okoreníme, spojíme s usekanou cibuľovou vňaťou a majonézou. Necháme rozležet zakryté v chlade. Paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovičky. Šalát očistíme a rozoberieme na jednotlivé lístky. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a okoreníme čili korením a mletým korením. Anglickú slaninu nakrájame na tenké plátky a na suchej panvici uškvaříme ružova. Potom plátky vyberieme a osušíme na papierové utierke. Do výpeku pridáme olej, na ktorom zvoľna prepečie kuracie prsia. Potom je šikmo nakrájame na tenké plátky. Bagetu pozdĺžne rozkrojíme a obe polovičky potrieme vajíčková nátierkou. Jednu polovicu poukladáme šalátom, slaninou, kuraťom a paradajkami. Priklopíme druhou polovicou a stlačíme. Naplnenú bagetu šikmo prekrojíme a podávame ako výdatnú nedeľné raňajky alebo desiatu.

Komentáre k receptu Plnená kuracia bageta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty