Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená bravčová roláda

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21418x
Plnená bravčová roláda

Recept na výborný nedeľný obed.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Plnená bravčová roláda
recept Plnená bravčová roláda sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka mleté čierne korenie
1,5 hrnku voda
10 dkg slanina
1/2 ks červená paprika
soľ
1 plechovka sterilizovaný hrášok
1 ks cibula
10 dkg bravčová šunka
3 lyžice plnotučná horčica
olej
800 g bravčová stehno
4 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno si rozrežeme tak, aby vznikol plát mäsa. Potom mäso naklepeme a rozložíme na igelitové vrecúško. Ten pomôže pri balení rolády. Plát osolíme, okoreníme a potrieme plnotucnu horčicou. Potom poukladáme plátky bravčovej šunky po celom plátu mäsa. Na šunku dáme nakrájanú cibuľu na mesiačiky. Z vajíčok pripravíme praženicu. Pred stuhnutím vmiešame malú plechovku sterilizovaného hrášku bez nálevu, pokrájanú slaninu a ľahko osolíme. Potom vychladnutú hmotu dáme na roládu tak, aby sme kúskom plátu mäsa mohli prekryť vajíčková zmes. Na zmes pokrájame na plátky červenú papriku, aby roláda bola pekne farebná pri krájaní. Keď máme roládu hotovú, tak ju pomocou vrecka smotáme a nití roládu omotáme, aby vnútrajšok nevytiekol. Do pekáča vlejeme asi 1,5 hrnčeka vody, vložíme roládu, priklopíme a pečieme na strednom plameni asi tak 45 - 60 minút. Potom roládu odkryjeme a necháme vypéct kôrku. Podľa potreby roládu prelievame a podlievame. Plnená bravčová roládu podávame so zemiakom kašou.

Komentáre k receptu Plnená bravčová roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty