Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená bravčová kotleta na zelenine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3886x
Plnená bravčová kotleta na zelenine

Okorenenou kotletu s jednoduchou náplňou dopekáme na zelenine.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Plnená bravčová kotleta na zelenine
recept Plnená bravčová kotleta na zelenine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

Piri Piri korenie
150 g cherry paradajka
1/2 konzervy sterilizovaná kukurica
1 lyžica nakladaný kôpor
1 ks červená cibuľa
soľ
2 ks bravčová kotleta s kosťou
1 ks stredný pór
1 lyžica tamara
mletý farebný korenie

náplň:

1 lyžica sterilizovaná kukurica
2 plátky syr so zeleným korením
2 ks cherry paradajka

podľa potreby:

voda na podliaty
olivový olej

Postup prípravy receptu

Bravčové kotlety umyjeme a ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme tak, aby sa vytvorila kapsa. Okraje narežeme. Zvonku po oboch stranách posypeme kotletu soľou a mletým korením, vo vnútri vrecka vytrieme Piri Piri korením. Ak nemáme, použijeme chilli vločky. Do stredu vložíme na štvorček zložený plátok syra so zeleným korením, pridáme nakrájané cherry paradajkami a lyžicu kukurice. Okraje spíchneme špáradlami. Kotletu po oboch stranách opečieme na rozohriatom oleji. Celý pór nakrájame na kolieska, olúpanú cibuľu taktiež, paradajky rozpolíme. Len pór osmažíme na oleji, v závere k póru vmiešame lyžicu nakladaného kôpru. Pór is vysmahlým olejom dáme do pekáča, pridáme paradajky, kukuricu a poukladáme kotlety. Zasypeme kolieskami cibule a pokvapkáme tamara omáčkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Plnená bravčová kotletu na zelenine podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo ryžou.

Komentáre k receptu Plnená bravčová kotleta na zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty