Plnená bravčová kotleta na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 3886x
Okorenenou kotletu s jednoduchou náplňou dopekáme na zelenine.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
Piri Piri korenie | |
150 g | cherry paradajka |
1/2 konzervy | sterilizovaná kukurica |
1 lyžica | nakladaný kôpor |
1 ks | červená cibuľa |
soľ | |
2 ks | bravčová kotleta s kosťou |
1 ks | stredný pór |
1 lyžica | tamara |
mletý farebný korenie | |
náplň: | |
1 lyžica | sterilizovaná kukurica |
2 plátky | syr so zeleným korením |
2 ks | cherry paradajka |
podľa potreby: | |
voda na podliaty | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Bravčové kotlety umyjeme a ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme tak, aby sa vytvorila kapsa. Okraje narežeme. Zvonku po oboch stranách posypeme kotletu soľou a mletým korením, vo vnútri vrecka vytrieme Piri Piri korením. Ak nemáme, použijeme chilli vločky. Do stredu vložíme na štvorček zložený plátok syra so zeleným korením, pridáme nakrájané cherry paradajkami a lyžicu kukurice. Okraje spíchneme špáradlami. Kotletu po oboch stranách opečieme na rozohriatom oleji. Celý pór nakrájame na kolieska, olúpanú cibuľu taktiež, paradajky rozpolíme. Len pór osmažíme na oleji, v závere k póru vmiešame lyžicu nakladaného kôpru. Pór is vysmahlým olejom dáme do pekáča, pridáme paradajky, kukuricu a poukladáme kotlety. Zasypeme kolieskami cibule a pokvapkáme tamara omáčkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Plnená bravčová kotletu na zelenine podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo ryžou.