Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plnená bravčová kotleta na zelenine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3057x
Plnená bravčová kotleta na zelenine

Okorenenou kotletu s jednoduchou náplňou dopekáme na zelenine.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Plnená bravčová kotleta na zelenine
recept Plnená bravčová kotleta na zelenine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica tamara
mletý farebný korenie
Piri Piri korenie
150 g cherry paradajka
1/2 konzervy sterilizovaná kukurica
1 lyžica nakladaný kôpor
1 ks červená cibuľa
soľ
2 ks bravčová kotleta s kosťou
1 ks stredný pór

náplň:

1 lyžica sterilizovaná kukurica
2 plátky syr so zeleným korením
2 ks cherry paradajka

podľa potreby:

olivový olej
voda na podliaty

Postup prípravy receptu

Bravčové kotlety umyjeme a ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme tak, aby sa vytvorila kapsa. Okraje narežeme. Zvonku po oboch stranách posypeme kotletu soľou a mletým korením, vo vnútri vrecka vytrieme Piri Piri korením. Ak nemáme, použijeme chilli vločky. Do stredu vložíme na štvorček zložený plátok syra so zeleným korením, pridáme nakrájané cherry paradajkami a lyžicu kukurice. Okraje spíchneme špáradlami. Kotletu po oboch stranách opečieme na rozohriatom oleji. Celý pór nakrájame na kolieska, olúpanú cibuľu taktiež, paradajky rozpolíme. Len pór osmažíme na oleji, v závere k póru vmiešame lyžicu nakladaného kôpru. Pór is vysmahlým olejom dáme do pekáča, pridáme paradajky, kukuricu a poukladáme kotlety. Zasypeme kolieskami cibule a pokvapkáme tamara omáčkou. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút. Plnená bravčová kotletu na zelenine podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo ryžou.

Komentáre k receptu Plnená bravčová kotleta na zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty