Pletenky a bábätká
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24605x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 - 12 ks | vajcia natvrdo |
cesto: | |
2 ks | žĺtok |
50 g | tuk |
citrónová kôra | |
1 štipka | soľ |
mlieko | |
20 g | droždie |
50 g | cukor |
500 g | polohrubá múka |
Postup prípravy receptu
Zarobíme tuhšie kysnuté cesto. Z vykysnutého cesta vykrajujeme tenké valčeky a splietajú tri alebo štyri ako vianočku. Na jednom konci vtlačíme natvrdo uvarené biele alebo zafarbené vajcia. Vykysnuté pletenky potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do červena. Upravíme Ak z cesta - časti hrebene, ktoré spojíme s pletenkou a vložíme vajcia, vyzerá pečivo ako bábätko v peřince. Pletenky a bábätka podávame podľa chuti teplé alebo studené.