Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Plátky bravčovej krkovičky v smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129319x
Plátky bravčovej krkovičky v smotane

Dobrá sviatočné večere z bravčovej krkovičky, ktorú zjemníme smotanou.

vytlačiť recept Plátky bravčovej krkovičky v smotane
recept Plátky bravčovej krkovičky v smotane sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
olivový olej
200 ml smotana
4 plátky bravčová krkovička

na potření:

4 lyžice plnotučná horčica

podľa chuti:

mleté čierne korenie
1/2 balíčku mrazená ázijská zmes
korenie na steak
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky asi 2 cm hrubé. Ľahko je rozklepat, posypeme korením a korením. Vložíme ich do misy a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v chlade odležať. Zatiaľ si očistíme cibuľu a nakrájame ju na prúžky. V širokej hlbokej panvici si rozohrejeme olej, na ktorý potom vložíme pripravené mäso. Sprudka opečieme z jednej strany a pred otočením ešte neopečenou stranu potrieme horčicou. Po natretí a otočenie zasypeme cibuľou a pridáme mrazenú ázijskú zmes zeleniny a šampiňónov. Necháme asi 2 minúty opekať, potom priklopíme pokrievkou a necháme 15 minút podusiť. Prilejeme smotanu a necháme ju prehriať. Na tanieri prelievame plátky bravčovej krkovičky vzniknutú omáčkou. Plátky bravčovej krkovičky v smotane podávame s americkými zemiakmi. Nezabudneme na kapustový šalát, ktorý doplní chuťovo i farebne pripravený pokrm na tanieri.

Komentáre k receptu Plátky bravčovej krkovičky v smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty