Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Platesa po indicky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128137x
Platesa po indicky

Grilovaná ryba preliata ostrú indickú omáčkou a doplnená klinky limetky chutí skutočne výborne a môže poslúžiť aj ako pohostenie pre priateľov.

vytlačiť recept Platesa po indicky
recept Platesa po indicky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice kukuričný olej
1,25 hrnku voda
1 lyžica biely vínny ocot
1 lyžica koriander
4 ks platesa
1 lyžička hnedý cukor
1 lyžica čiže omáčka
2 lyžice limetková šťava
2 lyžice paradajkový pretlak
1 diel čerstvý zázvor

na ozdobu:

několik snítek koriander

príloha:

několik ks limetka

Postup prípravy receptu

Zázvor nastrúhame a odložíme. Rybu dáme na misu alebo veľký tanier, pokvapkáme olejom, posypeme nakrájaným koriandrom a prelejeme limetovú šťavou. Mäso obrátime, aby sa obalilo v marináde, misu prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na pol hodiny do chladničky. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu. Vodu, paradajkový pretlak, čili omáčku, ocot, hnedý cukor a nastrúhaný zázvor privedieme za stáleho miešania do varu a za občasného miešania varíme 5-8 minút do zhustnutia. Zatiaľ vyberieme rybu z marinády a grilujeme ju 5-8 minút pod predhriatym grilom. Mäso musí byť krehké. Rozdelíme ich na taniere, prelejeme omáčkou, ozdobíme koriandrom, doplníme klinky limetky a podávame. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov

Komentáre k receptu Platesa po indicky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty