Platesa po indicky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 128137x
Grilovaná ryba preliata ostrú indickú omáčkou a doplnená klinky limetky chutí skutočne výborne a môže poslúžiť aj ako pohostenie pre priateľov.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | kukuričný olej |
1,25 hrnku | voda |
1 lyžica | biely vínny ocot |
1 lyžica | koriander |
4 ks | platesa |
1 lyžička | hnedý cukor |
1 lyžica | čiže omáčka |
2 lyžice | limetková šťava |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
1 diel | čerstvý zázvor |
na ozdobu: | |
několik snítek | koriander |
príloha: | |
několik ks | limetka |
Postup prípravy receptu
Zázvor nastrúhame a odložíme. Rybu dáme na misu alebo veľký tanier, pokvapkáme olejom, posypeme nakrájaným koriandrom a prelejeme limetovú šťavou. Mäso obrátime, aby sa obalilo v marináde, misu prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na pol hodiny do chladničky. Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu. Vodu, paradajkový pretlak, čili omáčku, ocot, hnedý cukor a nastrúhaný zázvor privedieme za stáleho miešania do varu a za občasného miešania varíme 5-8 minút do zhustnutia. Zatiaľ vyberieme rybu z marinády a grilujeme ju 5-8 minút pod predhriatym grilom. Mäso musí byť krehké. Rozdelíme ich na taniere, prelejeme omáčkou, ozdobíme koriandrom, doplníme klinky limetky a podávame. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov