Placky zo zemiakovej kaše
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 14235x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
muškátový kvet | |
Sušená petržlenová vňať | |
80 - 100 g | maslo |
2 ks | žĺtok |
1/2 kelímku | smotana na šľahanie |
soľ | |
800 g | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka, potom zemiaky scedíme. Zemiaky roztlačíme, podľa chuti pridáme maslo a smotanu, kaše nesmie byť moc riedka. Dosolíme a pridáme trochu muškátového kvetu. Zemiakovú kašu vyšľaháme a na záver pridáme 2 žĺtky. Zemiakovú kašu dáme do tvoriaceho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme kopčeky (ďalej od seba, mierne sa rozteč). Posypeme petržlenom. Dáme piecť do silne vyhriatej rúry (na 200 ° C) a zapekáme, až je povrch mierne zlatistý. Placky z zemiakovej kaše podávame ako prílohu k najrôznejším pokrmom, pokojne aj slávnostným.