Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Placky zo zemiakovej kaše

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14235x
Placky zo zemiakovej kaše

Zemiaková kaša vo forme zapečených placiek.

vytlačiť recept Placky zo zemiakovej kaše
recept Placky zo zemiakovej kaše
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

muškátový kvet
Sušená petržlenová vňať
80 - 100 g maslo
2 ks žĺtok
1/2 kelímku smotana na šľahanie
soľ
800 g zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Varíme domäkka, potom zemiaky scedíme. Zemiaky roztlačíme, podľa chuti pridáme maslo a smotanu, kaše nesmie byť moc riedka. Dosolíme a pridáme trochu muškátového kvetu. Zemiakovú kašu vyšľaháme a na záver pridáme 2 žĺtky. Zemiakovú kašu dáme do tvoriaceho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme kopčeky (ďalej od seba, mierne sa rozteč). Posypeme petržlenom. Dáme piecť do silne vyhriatej rúry (na 200 ° C) a zapekáme, až je povrch mierne zlatistý. Placky z zemiakovej kaše podávame ako prílohu k najrôznejším pokrmom, pokojne aj slávnostným.

Komentáre k receptu Placky zo zemiakovej kaše (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty