Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Placky plnené mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8244x
Placky plnené mäsom

Recept na bramborákové placky plnené mäsovou zmesou so syrom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Placky plnené mäsom
recept Placky plnené mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
4 lyžice hladká múka
700 g zemiaky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

zmes:

600 g mleté hovädzie mäso
1 lyžica solamyl
2 ks vajcia
100 g eidam vcelku
3 strúčiky cesnak

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso očistíme, pomelieme, osolíme a okoreníme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a spolu s vajcom, solamylom a nastrúhaným syrom prepracujeme v mäsovú zmes, ktorú necháme v chlade rozležet. Surové zemiaky olúpeme a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme prebytočný škrob a spojíme s vajcom a múkou. Z mäsovej zmesi tvoríme placky, ktoré obaľujeme v zemiakovej zmesi a veľmi zvoľna smažíme na oleji z oboch strán dozlatista. Bramborákové placky plnené mäsom podávame so zeleninovým šalátom. Výborne chutia is kysaným kapustou.

Komentáre k receptu Placky plnené mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty