Placky plnené mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8244x
Recept na bramborákové placky plnené mäsovou zmesou so syrom.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
4 lyžice | hladká múka |
700 g | zemiaky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
zmes: | |
600 g | mleté hovädzie mäso |
1 lyžica | solamyl |
2 ks | vajcia |
100 g | eidam vcelku |
3 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso očistíme, pomelieme, osolíme a okoreníme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a spolu s vajcom, solamylom a nastrúhaným syrom prepracujeme v mäsovú zmes, ktorú necháme v chlade rozležet. Surové zemiaky olúpeme a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme prebytočný škrob a spojíme s vajcom a múkou. Z mäsovej zmesi tvoríme placky, ktoré obaľujeme v zemiakovej zmesi a veľmi zvoľna smažíme na oleji z oboch strán dozlatista. Bramborákové placky plnené mäsom podávame so zeleninovým šalátom. Výborne chutia is kysaným kapustou.