Pizza
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58719x
Jednoduchý recept na cesto na pizzu. Obložíme slaninou, šunkou, eidamu a posypeme korením, pridáme pochutiny podľa vlastnej fantázie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | kečup |
10 dkg | eidam |
1 ks | paprika |
2 ks | paradajka |
5 dkg | slanina |
mleté čierne korenie | |
oregano | |
10 dkg | šunka |
drvená rasca | |
cesto: | |
soľ | |
250 dkg | biely jogurt |
2 hrnky | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Jogurt, polohrubú múku, prášok do pečiva, vajcia a trochu soli zmiešame dohromady a vyhněteme cesto. Niekedy sa musí pridať trošku múky navyše, záleží na vodnatosti jogurtu. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu. Položíme na plech, potrieme kečupom a posypeme korením podľa chuti (oregano, čierne korenie, rasca, bazalka). Pizzu obložíme podľa fantázie. Napríklad pokladieme šunkou, anglickú slaninou, nakrájanými paradajkami na plátky, paprikou na kocky. Dôležité je všetko nakoniec zasypať vrstvou strúhaného eidamu. Ďalej je možné použiť na kolieska nakrájanú klobásu, konzervu kukurice a navrch zase eidam. Odporúčam aj rozklepnout na pizzu vajíčko, je výborné. Spolu so šunkou, plátky paradajok a kolieskami cibuľu.