Pizza štvorčeky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6089x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | tvrdý syr (gouda, eidam) |
korenie na pizzu | |
1 balíček | lístkové cesto |
sušený cesnak | |
na potření: | |
jemný kečup |
Postup prípravy receptu
Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Môžeme použiť eidam, goudu alebo podobný typ syra, prípadne nivu. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát (nie príliš tenký), potrieme ho kečupom podľa ľubovôle a posypeme korením na pizzu. Nakrájame na ľubovoľne veľké štvorčeky. Každý pizza štvorček posypeme v stredu syrom a nakoniec ešte sušeným cesnakom. Rúru vyhreje na 220 ° C a pizza štvorčeky pečieme takto naprudko asi 8 minút. Potom teplotu uberiete na 170 ° C a dopečieme dozlatista. Pizza štvorčeky podávame ako slanú chuťovku k vínu, sú dobré teplé i studené.