Pizza so slaninou a Nivou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 129613x
Viete, že talianska pizza pochádza z Neapola a pôvodne to bola chlebová placka chudobných, obložená tým, "čo dom dal"? Korpus na pizzu, ktorý bežne zoženiete v obchodoch, je tiež vlastne pšeničný chlieb a tentoraz si ho skúste obložiť Nivou a sl
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | paradajky |
3 strúčiky | cesnak |
150 g | syr Eidam |
1 ks | korpus pizza |
korenie mleté | |
3 lyžice | kečup |
1 ks | cibula |
120 g | syr Niva |
1-2 lyžičiek | provensálske korenie |
3 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nivu nastrúhame. Cesnak ošúpeme, prelisujeme do misky, pridáme 2 lyžice oleja, 3 lyžice kečupu a premiešame. Touto zmesou potrieme pizza korpus. Potom postupne na potretie korpus poukladáme plátky syra, na ne plátky slaniny, paradajky, kolieska cibule.Okořeníme provensálskym korením a korením. Nakoniec posypeme nastrúhanou Nivou. Pripravenú pizzu so slaninou a Nivou položíme na plech s papierom na pečenie, alebo iba na plech slabo pomastené. Pečieme do ružova v predhriatej rúre pri 180 ° C, asi 10 minút.