Pizza s tuniakom a cibuľou z domácej pekárne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 134774x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | cukor krupica |
250 g | voda |
40 g | olej |
500 g | hladká múka |
2 lyžičky | soľ |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
na ozdobu: | |
4 lyžice | strúhaný syr |
1/4 ks | červená cibuľa |
300 g | tuniak |
na potření: | |
4 lyžice | olej |
4 lyžice | kečup |
podľa chuti: | |
1 lyžička | korenie na pizzu |
Postup prípravy receptu
Do pekárne nalejeme vodu, olej, pridáme soľ, múku, cukor a nakoniec droždie. Pekáreň nastavíme na program Príprava cesta a za hodinu a päťdesiat minút je cesto dobre prepracované a nakysnuté. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely a rozvaľkáme do dvoch okrúhlych placiek. Rúru predhrejeme na 180 ° C a na plechy položíme papier na pečenie. Pizzové základy položíme na pripravené plechy. Cesto potrieme olejom zmiešaným s kečupom, posypeme korením, pokladieme tuniakom a kúskami cibule. Nakoniec pizze posypeme strúhaným syrom a upečieme v predhriatej rúre. Pizza s tuniakom a cibuľou z domácej pekárne je naozaj úžasná.