Pizza s nivou a olivami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62606x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | eidam |
200 g | šunka |
100 g | olivy |
150 g | niva |
2 ks | paradajka |
cesto: | |
1/2 lyžičky | soľ |
20 g | droždie |
1 šálek | vlažná voda |
1 štipka | cukor |
400 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
2 lyžičky | korenie na pizzu |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Do misy preosejeme múku. Doprostred urobíme jamku, do neho rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru a zalejeme polovicou šálky vlažnej vody. Počkáme, až kvások vykysne, potom prilejeme ešte trochu vlažnej vody, prisypeme soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 bochníky, zaprášime je múkou a necháme na teplom mieste dobre vykysnúť. Obaja vykysnuté bochníky rozvaľkáme valčekom na okrúhle placky silné asi pol centimetra. Položíme ich na plechy, opatrené papierom na pečenie. Okraje placiek prstami vytlačíme. Paradajky očistíme a rozkrájame na tenké plátky, olivy na kolieska. Placky potrieme olivovým olejom a paradajkovým pretlakom. Zasypeme nastrúhaným eidamu. Na syr položíme šunku, paradajky, olivy. Potom posypeme nastrúhanou nivou, korením na pizzu a okoreníme. Pizzu pečieme dozlata v predhriatej rúre pri 200 ° C. Pizzu s nivou a olivami podávame teplú a Zapíjame vínom.