Pizza s morskými plodmi a roketou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70311x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | nasekaná roketa |
2 lyžice | olivový olej |
2 strúčiky | cesnak |
12 ks | chápadlo chobotnice |
16 ks | sardely v oleji |
2 ks | cesto na pizzu |
75 g | parmezán |
24 ks | Krevety |
75 g | strúhaná mozzarella |
2 lyžice | sušené paradajkové pyré |
Postup prípravy receptu
Cesnak prelisujeme, chápadlá chobotnice nakrájame, sardely nakrájame na drobné kúsky. Rúru predhrejeme na 220 ° C a vyložíme ju dvoma archy papiera na pečenie. Krevety umyjeme a osušíme utierkou. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cesnak, krevety a chobotnicové krúžky. Za stáleho miešania smažíme 3 minúty, až krevety zružovie a chobotnice sprehľadní. Na placku pre prípravu pizze rozotrieme paradajkové pyré, pokryjeme ju morskými plodmi, sardely a zasypeme mozzarellou. Vložíme do rúry a pečieme 10 - 12 minút, kým syr nezezlátne. Upečenú pizzu zasypeme roketovými lístky a podľa chuti aj parmezánom, nastrúhaným pomocou škrabky na zeleninu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov