Pizza focaccia
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 134753x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | olivový olej |
cesto: | |
6 lyžíc | olivový olej |
500 ml | mlieko |
1000 g | hladká múka |
50 g | droždie |
1 lyžička | cukor piesok |
soľ | |
na ozdobu: | |
1 balíček | olivy zelené |
bazalka |
Postup prípravy receptu
Z 1 dl mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Na doske osolíme múku, urobíme si v nej jamku, do ktorého nalejeme vyplývajúci kvások, olej a zvyšné vlažné mlieko. Zarobíme do hladkého cesta a približne hodinu necháme kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvoríme štyri placky, do ktorých zatlačíme olivy a bazalku. Takto pripravené placky pokladáme na olejom potretie a posolený plech. Pred pečením ešte pokvapkáme olejom hlavne okolo olív a bazalky. Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C približne 25 minút. Vynikajúce sú ešte horúce.