Pizza Alla Mireček
- múčniky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65564x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olivy | |
šunka | |
oregáno | |
syr eidam | |
šampiňóny | |
cesto: | |
1 lyžička | soli |
100 g | múka polohrubá |
200 g | muka hladká |
20 g | droždie |
2 dl | mlieko |
1 lyžička | cukor krupica |
2 lyžice | olej olivový |
omáčka: | |
2 ks | cibula |
2 strúčiky | cesnak |
vegeta | |
1 konzerva | paradajky |
Postup prípravy receptu
Kvasnice rozpustíme vo vlažnom mlieku s 1 lyžičkou cukru. Počkáme až kvások vykysne, hneď pridáme do múky (oba druhy múky predtým dobre zmiešame), pridáme olej a soľ. Vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Rozdelíme ho na 2 bochníky, prikryjeme priesvitnou miskou alebo utierkou a necháme vykysnúť v teple kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto rukami vyformuje na oválneho koláče a položíme na vymastený plech. Na plechu ovál môžeme doformovat, aby bolo cesto uprostred tenšie a na okraji silnejšie. Okraje potrieme zmesou oleja, 1 cesnaku a 1 / 2 lyžičky mletej papriky. Omáčka: Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme rozmixované paradajky, trochu vegety a rozvaríme. Miesto paradajok môžeme použiť paradajkový pretlak. Pripravené cesto potrieme omáčkou, posypeme oreganom, pridáme žampiiony, na prúžky nakrájanú šunku, kukuricu, olivy a posypeme nastrúhaným syrom. Pizzu pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C 8 - 9 minút.