Pivná omeleta so syrom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 65851x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | mleté biele korenie |
2 balíčky | Camembert Lattaio |
1 ks | cibula |
8 ks | vajcia |
1 lyžica | bylinky (bazalka, mäta) |
1 lyžička | maslo |
200 ml | svetlé pivo |
1/2 lyžičky | soľ |
na ozdobu: | |
1 ks | oranžová paprika |
4 ks | paradajka |
1 ks | šalátová uhorka |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na masle necháme zosklovatieť. Žĺtky rozmiešame s pivom, cibuľkou, soľou a korením. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého vmiešame nadrobno nasekané bylinky. Potom sneh opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi a ihneď po častiach smažíme na rozpálenom oleji. Na omeletu rozložíme syr (kozie, hermelín, camembert) a dáme do mikrovlnnej rúry na chvíľu zapiecť. Omelety podávame ozdobené čerstvou zeleninou - paradajky nakrájaná na mesiačiky, uhorky na kolieska alebo papriku na prúžky.