Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Piškótový nákyp s marhuľovým pyré

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2984x
Piškótový nákyp s marhuľovým pyré

Recept na piškótové-ryžový múčnik s ovocím vhodný najmä pre deti.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Piškótový nákyp s marhuľovým pyré
recept Piškótový nákyp s marhuľovým pyré sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc trstinový cukor
6 ks vajcia
1 hrnek varená guľatozrnná ryža
4 lyžice polohrubá múka
1 štipka soľ

na ozdobu:

smotana alebo jogurt

podľa potreby:

javorový sirup
6 ks čerstvé marhule
maslo

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme ryžu. Na múčnik potrebujeme jeden čtvrtlitrový hrnček dobre uvarené a vychladnuté ryže. Vhodnou zapekacej misu alebo inú formu vymažeme maslom a rúru predhrejeme na 180 ° C. Pripravíme si cesto. Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a postupne vmiešame múku a varenú ryžu. Nakoniec do cesta opatrne zapracujeme tuhý sneh. Zmes preložíme do vymastenej formy, vložíme do rúry a pečieme približne 5 - 8 minút. Potom teplo znížime na 150 ° C a múčnik zvoľna dopečieme. Umyté marhule na chvíľu ponoríme do vriacej vody, potom je olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na kúsky. Dužinu nahrubo rozmixujeme a podľa chuti prisladíme. Piškótová nákyp rozdelíme na porcie, poukladáme marhuľovým pyré a pokvapkáme javorovým sirupom. Múčnik môžeme zdobiť šľahačkou, kyslou smotanou alebo gréckym jogurtom.

Komentáre k receptu Piškótový nákyp s marhuľovým pyré (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty