Piškótový broskyňový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 87340x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | cukor múčka |
1 štipka | soľ |
100 g | polohrubá múka |
3 ks | vajcia |
0,5 balíčku | prášok do pečiva |
podľa chuti: | |
broskyne | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie | |
hrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Broskyne umyjeme, ošúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na osminky. Pripravíme si aj otváracia koláčovú formu, ktorú vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Najskôr si oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľaháme práškový cukor. Potom zľahka primiešame žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Piškótové cesto rovnomerne rozotrieme do koláčové formy, potom na neho navrstvíme nakrájané broskyne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova (asi 45 minút). Vychladnutý koláč s broskyňami krájame na kúsky a podávame ku káve alebo čaji.