Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Piškótový broskyňový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 87340x
Piškótový broskyňový koláč

Jednoduchý recept na piškótový koláč s broskyňami.

vytlačiť recept Piškótový broskyňový koláč
recept Piškótový broskyňový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

120 g cukor múčka
1 štipka soľ
100 g polohrubá múka
3 ks vajcia
0,5 balíčku prášok do pečiva

podľa chuti:

broskyne

podľa potreby:

maslo na vymastenie
hrubá múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Broskyne umyjeme, ošúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na osminky. Pripravíme si aj otváracia koláčovú formu, ktorú vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Najskôr si oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľaháme práškový cukor. Potom zľahka primiešame žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Piškótové cesto rovnomerne rozotrieme do koláčové formy, potom na neho navrstvíme nakrájané broskyne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova (asi 45 minút). Vychladnutý koláč s broskyňami krájame na kúsky a podávame ku káve alebo čaji.

Komentáre k receptu Piškótový broskyňový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty