Piškótové úlky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 73000x
Recept na nepečené cukrovinky, ktorého príprava je síce časovo náročnejšie, ale výsledok stojí za to.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | kakao |
16 dkg | maslo |
4 lyžice | rum |
16 dkg | detské piškóty |
14 dkg | cukor múčka |
krém: | |
2 hrste | vlašské orechy |
1 lyžica | cukor múčka |
8 dkg | maslo |
1 lyžica | rum |
podľa potreby: | |
cukor múčka | |
detské piškóty |
Postup prípravy receptu
Detské piškóty nastrúhame (môžeme použiť aj mixér a piškóty rozmixovať, je to rýchlejší spôsob) a dáme na dosku. Pridáme cukor, zmäknuté maslo, kakao a rum. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Z cesta zhotovíme malé šišky, ktoré vtláčame do formičky vysypanej práškovým cukrom a postupne tak vytvoríme vrchnáky cukroví. Piškótové úlky sa plní krémom, ktorého príprava je jednoduchá. Vlašské orechy vyloupeme a jadra pomelieme. Zmäknuté maslo našľaháme s cukrom do peny, do ktorej postupne zašľaháme rum a mleté orechy. Vznikne nám maslový krém, ktorým naplníme pripravené úlky. Takto hotové vrchnáky úlků postupne pritlačíme na detské piškóty. Hotové cukrovinky necháme stuhnúť a podávame.