Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Piškótová roláda

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132064x
Piškótová roláda

Piškótová roláda patrí k českej obľúbenej klasike. Je to veľmi obľúbený múčnik a možno ju pripravovať na rôzne spôsoby.

vytlačiť recept Piškótová roláda
recept Piškótová roláda sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g polohrubá múka
soľ
4 lyžice horúca voda
1 lyžička prášok do pečiva
40 g škrobová bozkáva
4 ks vajcia
100 g cukor krupica

na potření:

zaváranina

Postup prípravy receptu

Pripravíme si nízky plech, ktorý potrieme maslom, naň položíme papier na pečenie a ten tiež potrieme maslom. Rúru si predhrejeme na 230 ° C. Vajcia vyšľaháme s vodou, cukrom a soľou tak, aby nám vznikla svetlá, jemná, penová hmota. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zmiešame, preosejeme do penovej hmoty a lehounce vmiešame. Cesto nalejeme na pripravený plech a stierkou rozotrieme. Pečieme v strede rúry asi 4 až 5 minút. Cesto je upečené, ak je pri dotyku pružné. Ak pečieme dlhšie, cesto sa pri rolovania rozlomia. Na rovnú dosku položíme navlhčenú utierku a upečený piškótu na neho vyklopíme. Ihneď ho potrieme zaváraninu a zarolujeme. Piškótovú roládu posypeme práškovým cukrom, krájame na plátky a podávame.

Komentáre k receptu Piškótová roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty