Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Piškótová roláda s mandľovým krémom

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2928x
Piškótová roláda s mandľovým krémom

Recept na nepečený dezert ku káve s mandľovým krémom a mandľovou krustou.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Piškótová roláda s mandľovým krémom
recept Piškótová roláda s mandľovým krémom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g cukrárske piškóty

krém:

1 lyžica rum
2 ks žĺtok
5 dkg mleté mandle
175 g maslo
2 lyžice Sunarka s lesným ovocím
10 dkg cukor múčka

na ozdobu:

mleté mandle
2 - 3 lyžíc smotana
6 lyžíc cukor krupica

podľa potreby:

malinová kompotová šťava
tuk na vymazanie
hrozienka
rum

Postup prípravy receptu

Formu srnčí chrbát najskôr vymažeme maslom alebo iným tukom. Piškóty rozložíme potrebné na alobal a pokvapkáme šťavou z kompótu. Krém vyšľaháme z povoleného masla, práškového cukru, mletých mandlí, žĺtkov, rumu a Sunarka. Krupicová cukor zahrejeme na panvici, kým sa nerozpustí a nezkaramelizuje. Potom rozriedime smotanou a necháme prevariť a mierne vychladnúť. Na dno a strany formy vyložíme cukrárske piškóty a nanesieme asi polovicu mandľového krému, zasypeme hrozienkami, ktoré sme vopred naložili do rumu. Dáme zvyšok krému a celý srnčí chrbát pokryjeme akoby do zaguľatené striešky piškóty. Horné piškóty potrieme smotanovým karamelom a zasypeme mletými mandľami. Piškótovú roládu s mandľovým krémom necháme pred krájaním a podávaním niekoľko hodiť v chladničke, aby dobre stuhnuté.

Komentáre k receptu Piškótová roláda s mandľovým krémom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty