Piškótová roláda 1
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 78458x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | horúca voda |
4 ks | vajcia |
100 g | cukor krupica |
40 g | škrobová bozkáva |
1 štipka | soľ |
1 lyžička | prášok do pečiva |
60 g | polohrubá múka |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Plech potrieme maslom, položíme naň papier na pečenie, ten tiež potrieme maslom. Vajcia vyšľaháme s vodou, cukrom a soľou do peny. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme do peny. Opatrne zmiešame. Cesto vlejeme na plech a stierkou rozotrieme. Pečieme v strede rúry. Upečené cesto presunieme z plechu na pracovnú plochu, na ktorú sme si položili vlhkú utierku. Piškótu ihneď plníme a rolujete. Ak však chceme roládu plniť krémom alebo šľahačkou. Dáme cez upečenú roládu tiež vlhkú utierku a necháme tak vychladnúť, aby sa cesto nezlomil pri rolovania.